2018. július 19. csütörtök
Emília, Esztella

Holnap
Illés
napja lesz.
Facebook
Tájékoztatjuk a Kedves Híveket, a következő engesztelő nap az Isteni Irgalmasság Templomban 2018. augusztus 10-én lesz. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk.

Az év eleji testületi ülésekről

Az idei évben is megtörténtek a szokásos év elejei egyházközségi testületi üléseink. Mint minden évben, elfogadtuk az elmúlt évi számadásokat és meghatároztuk az idei évi feladatainkat, terveinket. Az egyházi hozzájárulás mértékén két egyházközség változatott Zalakomárban 3.000Ft/fő/évre, Balatonmagyaródon pedig 2.500Ft/fő/évre emelkedett.

Az idei évben több feladatot jelöltek meg egyházközségeink testületei.

Zalakarosban az idei évben plébánia és közösségi ház építését szeretnénk elkezdeni, mellyel a Zalakarosi Plébániához tartozó oldallagos plébániák és fíliák lakói mellett az idelátogatók lelki igényeit is jobban ki tudjuk elégíteni. Ehhez a projekthez az összes testület egy egyszeri perselygyűjtést engedélyezett, amit előre fogunk meghirdetni, hogy mindenki, ha akar, hozzájárulhasson a létesítendő épület kiadásaihoz.

Folytatni szeretnénk a galamboki plébániaépület felújítását, hogy az itt táborozók egy megújult körülmények között tudjanak vendégeskedni, valamint a helyi közösségi rendezvényeknél is jó szolgálatot tegyen.

Zarándoklatot szeretnénk szervezni Medugorje-be szeptember hónap elején.

Zalakomárban kerül megrendezésre a Szent Teréz Misszió X. Országos Találkozója 2017. szeptember 30-án, amely alkalomkor papokért imádkozunk, hogy szolgálatukat Isten akarata szerint és az Ő hatalmas erejével tudják megtenni.

Természetesen, több más feladatot is megjelöltek a testületek, melyek akár későbbi programok, feladatok előkészítéséről is szóltak.