2023. június 7. szerda
Róbert, Roberta, Robin

Holnap
Medárd, Zaránd
napja lesz.
Facebook
Tájékoztatjuk a Kedves Híveket, hogy a következő engesztelőnap Zalakaroson 2023. június 9-én lesz. Vendégünk Vajda Gábor balatonboglári plébános atya lesz. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

Roma ifjúsági napon Zalakomárból

 

2015.szept.19-én szombaton a zalakomári felső tagozatos hittanosainkkal Nagybajomba utaztunk az egyházmegye által szervezett roma ifjúsági találkozóra.
Napunk mottója: „Törd át az éjjelt hadd lássák fényed tartsd a gyertyát, szükség van rád óvd a lángját, szükség van rád.”
Somos László atya beszélt Jézus igazságáról és szeretetéről amit egy történeten keresztül mondott el… Játékos feladatban a gyerekeknek meg kellett mondani melyik bibliai szereplő hiányzik a történetből. Gyermekeink nagyon ügyesen és jól megoldották ezt a feladatot. Aztán következett mozgásos feladat. A gyermekeknek különböző labdákkal kellett eltalálni a megfelelő kaput. Voltak sorversenyes játékok. Lehetőség volt gyertyát önteni. Mindenki, amit készített haza is vihette.
A program a templomban ért véget, ahol Marci atya mindenkit név szerint szólított és mindenki kapott tőle ajándékba egy gyertyát. Kézfogáskor azt mondta: SZÜKSÉG VAN RÁD! A gyermekek mind a 33-an nagyon jól érezték magukat. Egy tartalmas napot tölthettünk együtt. Köszönjük a szervezőknek! (Győri Bernadett hitoktató)