2023. június 7. szerda
Róbert, Roberta, Robin

Holnap
Medárd, Zaránd
napja lesz.
Facebook
Tájékoztatjuk a Kedves Híveket, hogy a következő engesztelőnap Zalakaroson 2023. június 9-én lesz. Vendégünk Vajda Gábor balatonboglári plébános atya lesz. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

Húsvéti örömeink

Húsvétra valósulhatott meg az egyházközségeink képviselőtestületei által meghatározott felújítási tervek jelentős része a Zalakomári Plébánia területén. Két örömmel is szolgálhatunk a híveknek és a látogatóknak.

A zalakomári plébániatemplomban a korábbi években felmerültek villamossági problémák a túlzottan párás levegő valamint a salétromos falak miatt. A testületünk elhatározta, hogy az idei évben mintegy félmillió forintot különít el a templom villamoshálózatának átnézésére, kijavítására. Varga Sándor zalakomári villanyszerelő a rendszert átnézte, a meglazult, elkorrodálódott kötéseket újra forrasztotta és vízmentes kötésekké alakította át, valamint az elavult reflektorokat modern led technikájú reflektorokra cserélte ki, amivel növekedett a templom belső megvilágításának fénymennyisége és mégis gazdaságosabbá vált az üzemeltetés is. A beruházás az egyházközség önerejéből valósulhatott meg és mintegy 450 ezer forintba került.

                          

A balatonmagyaródi templomban Rieger Ottó által épített pneumatikus orgona került felújításra a nagyböjt során. Több héten át állt az orgona háza üresen, hogy a sípok és a belső berendezések is teljesen felújíthatóak legyenek. Az orgona építése óta az első teljes generál felújítás lehetett ez a mostani alkalom. A beruházás 800 ezer +ÁFA forint értékű, amelyet a Balatonmagyaródi Önkormányzat 500 ezer forinttal támogatott, a többi pénzt egy nagyobb összegű adományozó mellett a hívek adományaiból gyűlt össze.

Köszönjük az adományozók támogatásait valamint a kivitelezők munkáját!

Kívánjuk, hogy a felújítások szolgálják Isten dicsőségét és az itt élő és idelátogató hívek lelki gazdagodását!