2023. június 7. szerda
Róbert, Roberta, Robin

Holnap
Medárd, Zaránd
napja lesz.
Facebook
Tájékoztatjuk a Kedves Híveket, hogy a következő engesztelőnap Zalakaroson 2023. június 9-én lesz. Vendégünk Vajda Gábor balatonboglári plébános atya lesz. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

Szi-Márton János atya temetése

2015. december 14-én délelőtt tíz órai szentmisével Zalakomárban kezdődött el Szi-Márton János atya temetési szertartása. A templom zsúfolásig megtelt, az elhunyt családtagjai mellett az őt tisztelő és szerető hívekkel, amikor körülbelül hatvan paptestvére bevonult a szentmisére a ravatal mellett. A szertartást Balás Béla kaposvári megyéspüspök úr végezte.

Búcsúztatót Somos László kaposfői plébános mondta, aki felidézte szemináriumi közös emlékei mellett János atya lelkipásztori munkásságát a hívek, különösen a fiatalok, között. A templomi szertartás végén világi búcsúztatók is voltak, mind a Zalakomári és Nagybajomi Plébánia részéről a világi elnökök Hatos Tibor és Horváth Csaba, valamint Zalakomár nyugalmazott polgármestere Varga Miklós Zalakomár testvértelepülésének Csíkszentkirály település gyásztáviratát olvasta fel.

A szentmisét követőleg a temetésre Várvölgyön került sor az atya gyermekkori falujában, ahol a szertartás a nagy tömeg ellenére is meghitt gyásszal zajlott.

A keresztény ember búcsúja mindig is a feltámadás és viszontlátás reményével vegyül, így a fájdalom arra a kis időre szól, ameddig mi is követjük elhunytjainkat. A meggyújtott mécsesek és gyertyák erről a hitről szólnak: Örökké élj!

Köszönetünket fejezzük ki Zalakomár Község Önkormányzatának a temetési szertartáshoz adott segítségükért, valamint köszönjük mindazoknak, akik lehetővé tették számunkra, hogy az atyák a plébánián tudtak a szertartásra előkészülődni és egy rövidke agapén részt venni!