2023. március 27. hétfő
Hajnalka, Alpár

Holnap
Gedeon, Johanna, Hanna
napja lesz.
Facebook
Tájékoztatjuk a Kedves Híveket, hogy a következő engesztelőnap Zalakaroson 2023. február 10-én lesz. Vendégünk Csatlós István inkei plébános atya lesz. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

Velence- Padova-Róma-Assisi-Pisa-Firenze

2022. szept. 29 – okt. 4.

Részvételi díj:139.900,- Ft/fő

 

1. nap: Zalakaros-Lido di Jesolo-Velence

Kora reggeli indulás Zalakarosról. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Velence közeli szálláshelyünkre a délutáni órákban érkezünk. Szabadprogram vagy kirándulási lehetőség bérelt hajóval Velencébe. Városnézésünk során megtekintjük a Sóhajok hídját, a velencei gótika remekművét a Dózse Palotát, majd a híres Szent Márk teret, mely Napóleon szerint Európa legszebb szalonja. A Bazilika, a reneszánsz stílusban épült Óratorony, a Campanile megtekintése után elsétálunk a Rialtóhoz majd rövid szabadidő (Félpanzió esetén vacsora egy hangulatos vendéglőben). Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban(Ár: 25 EUR/fő-min. 40 fő esetén!)

2. nap: Róma

Utazás Róma irányába. Érkezés Lazio tartomány fővárosába, az „Örök városba” a kora délutáni órákban. Látogatás a Világörökséghez tartozó történelmi városközpontban. Programunkból nem maradhat ki a Piazza di Spagna-n elterülő Spanyol lépcső, a hajót formázó Fontana di Barcacciaval, Róma leghíresebb szökőkútja a Trevi kút, a Piazza Venezia valamint az ókori Róma impozáns hagyatéka a Forum Romanum, mely a város egyik földrajzi központja. Utolsó állomásunk Róma jelképe, a Colosseum, melynek külső megtekintésével zárjuk mai programunkat. Szálláshely elfoglalása Róma közelében az esti órákban.

3. nap: Vatikán-Róma

Látogatás a Vatikánban. Lehetőség a Vatikáni Múzeum számtalan művészeti kincsének és a monumentális Szent Péter Bazilikának a megtekintésére, részletes tárlatvezetéssel (Ár: 14.900,-Ft/fő-min. 40 fő esetén*Az előzetesen szükséges foglalás miatt jelentkezéskor fizetendő!)). Délután a következő látnivalók várnak ránk: az Angyalvár, mely Mihály arkangyalról kapta a nevét, a Navona tér, ahol három gyönyörű szökőkút található és a Pantheon (Raffaello sírja). Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

4. nap: Róma-Assisi-Montecatini Terme

Folytatjuk római barangolásunkat: a Szt. Pál Bazilika, az ókori Rómában különböző versenyek színhelyéül szolgáló Circus Maximus, a Santa Maria in Cosmedin és az Igazság Szája felkeresésével, majd rövid szabadidő.  A déli órákban búcsú Rómától és megkezdjük utazásunkat észak felé. Úti célunk Umbria tartomány festői városa Assisi.Szent Ferenc szülővárosában a bazilika híres freskósorozatát és az alsó templomban Szent Ferenc sírját keressük fel. Érkezés Montecatini Terme városába a szállásra az esti órákban.

5. nap: Pisa-Firenze-Budapest

Korai reggeli a szállodában, majd utazás Pisa festői városába. Ismerkedés a Csodák tere páratlan látnivalóival, majd rövid szabadidő. Ezt követően utazás Toszkána tartomány fővárosába, Firenzébe. Rövid gyalogos városnézés az Arno-parti Firenzében: Santa Croce, Piazza Signoria, Palazzo Vecchio, Loggia dei Lanzi, Ponte Vecchio, Dóm-Keresztelőkápolna. Visszautazás a szállodába a késő délutáni órákban.

6. nap: Montecatini Terme-Padova-Zalakaros

Hazautazás. Reggeli a szállodában, majd utazás Padova városába. Érkezés Veneto tartomány híres egyetemi városába, Padovába a déli órákban. Gyalogos városnézésünk a Prato della Valle hatalmas terével kezdődik, mely Európa egyik legnagyobb tere, és egyben egy szoborpark is, ahol a város történelméhez kapcsolódó hírességek szobrai találhatók. A Szent Antal Bazilika megtekintése után gyalogos sétánk alkalmával megtekintjük a város legendás alapítójának, Antenore-nak a jelképes sírját is, majd az Egyetem, a Városháza és a híres Pedrocchi kávéház épületével folytatjuk programunkat. A Piazza delle Erbe e Frutta terén az Igazságügyi Palota épületével zárjuk városnézésünket. Érkezés Zalakarosra a kora esti órákban.

 

Utazás: autóbusszalSzállás: ***/****szálloda  Ellátás: reggeli

Részvételi díj:  139.900 Ft/főmin.40 fő esetén!

Félpanzió: 28.000,-Ft/főEgyágyas felár: 33.000,-Ft/fő 

Biztosítás: 3.420,-Ft/fő,  Sztornó biztosítás: 2%

Helyszínen fizetendő, belépők, hajójegy, tömegközlekedéshez szükséges jegyek, idegenforgalmi adó, audioguide!  

TdM Travel Tours KFT. – Engedély: U-000204 - 2600 Vác, Budapesti főút 24. – Telefon: 06 27 502 820, fax: 06 27 319 379

1023 Budapest, Lukács u. 1. (bejárat az Árpád fejedelem útja felől) – Telefon: 06 1 336 0727, fax: 06 1 336 0726

 

Belépők, egyéb költségek:

Audioguide kötelezően fizetendő: 2700,-Ft/fő

Velence / fakultatív kirándulás 25 EUR *min. 40 fő jelentkezése esetén

Velence /  gondolázás 25-30 EUR (szabadidőben)

Velence /  panoráma vizi taxizás a Canal Grande-n  15-20 EUR (szabadidőben)

Róma / helyi idegenvezető  10 EUR /2 nap

Róma / regisztrációs adó  10 EUR /2 nap

Róma közlekedés 7 EUR / nap

Vatikáni Múzeum + Szt. Péter Bazilika látogatása helyi idegenvezetővel  14.900 Ft *min. 40 fő jelentkezése esetén

Pisa / transzfer  5 EUR

Pisa / 2/3 műemlék 7/10 EUR

Pisa / Ferde Torony 20 EUR  ( a helyszínen a szabad helyek függvénye )

Firenze / helyi  idegenvezető + regisztrációs adó  10 EUR

Firenze / Santa Croce templom  8 EUR

 

Az idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! 1EUR/fő