2023. március 27. hétfő
Hajnalka, Alpár

Holnap
Gedeon, Johanna, Hanna
napja lesz.
Facebook
Tájékoztatjuk a Kedves Híveket, hogy a következő engesztelőnap Zalakaroson 2023. február 10-én lesz. Vendégünk Csatlós István inkei plébános atya lesz. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

Járványügyi rendelkezések feloldása

A Covid 19 járvány lecsengő eredményei okán, a korábbi járványügyi rendelkezések életünk mindennapjait korlátozó intézkedései végre elhagyhatóak lesznek. Ezért a püspökségek is sorra jelentik be a templomokban a járványügyi korlátok feloldását. Természetesen, megelőzés céljából bári élhet a védekezés korábbi eszközeivel, de már nem lesznek kötelezőek a templomainkban.

Köszönjük a hívek türelmét a járványügyi védekezéssel kapcsolatosan! Ne feledjünk el gondolni a járvány áldozataira, akik már nem lehetnek velünk, és azokra is, akik a járvány következtében utóhatással kell, hogy éljenek.

 

Varga László megyéspüspök a Kaposvári Egyházmegyében a következő rendelkezést hozta meg 2022. március 4-é:

 

Az állami rendelkezésekkel összhangban – tekintettel a javuló járványhelyzetre – 2022. március 7-étől a templomokban és más, zárt terekben tartandó mindennemű közösségi eseményre vonatkozóan az alábbi módon rendelkezem.

Nem kötelező a maszk viselése és a nagyobb távolság tartásának előírása.

Nem kötelező érvényűek azok a liturgikus korlátozások sem, amelyek kizárólag a járvány miatt léptek életbe.

Kérem, hogy továbbra is felelősen és körültekintően járjunk el, figyelembe véve az esetleges újabb járványügyi előírásokat. Áldoztatáskor a kézfertőtlenítést továbbra is ajánlom.

A szociális és egészségügyi intézményekben azonban továbbra is érvényben maradnak a védekezést szolgáló intézkedések. Kérem azokat, akik ilyen helyeken látnak el szolgálatot, továbbra is tartsák meg a helyi előírásokat!

Továbbá buzdítom a híveket, hogy – amennyiben lehetséges – személyesen vegyenek részt a szentmiséken és egyéb liturgikus alkalmakon.Varga László megyéspüspök 2021. november 7-étől az alábbi rendelkezéseket lépteti életbe a Kaposvári Egyházmegyében.